ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 1.

     Το 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου ευχαριστεί θερμά τους Γονείς των μαθητών/τριών του Σχολείου μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και με αμέριστη αγάπη και ενδιαφέρον αγκάλιασαν τη γιορτή που διοργανώθηκε για τα παιδιά, στην αυλή μας, την Τρίτη 14 Μαΐου το βράδυ, με τη λήξη των μαθημάτων του τρέχοντος σχολικού έτους. Ήταν εντυπωσιακή η προσφορά εδεσμάτων, γλυκών και αναψυκτικών, με τα οποία οι Γονείς υποστήριξαν έμπρακτα την υλοποίηση της γιορτής και κατ αυτόν τον τρόπο συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 2.

  Το 2ο Γυμνάσιο ευχαριστεί επίσης το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για την εξαιρετική συνεργασία που είχε μαζί τους για την επιτυχία της εκδήλωσης. Το ΔΣ με ιδιαίτερη φροντίδα και ενδιαφέρον ανέλαβε την οργάνωση της γιορτής, εξασφάλισε έμπειρο dj, συντόνισε  τους γονείς αναφορικά με τις ποικίλες προσφορές, ενώ με τη βοήθεια εθελοντών γονέων ανέλαβε το σερβίρισμα.

   Είναι σημαντικό Σχολείο και Γονείς να συμπορεύονται αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και αναπτύσσοντας δράσεις προς όφελος των μαθητών/τριών. Είναι σημαντικό να συνεργάζονται εποικοδομητικά και αποτελεσματικά επιλύοντας ποικίλα προβλήματα που αφορούν τη σχολική κοινότητα.    

 

Η Φ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 3.

      Η Φυσιολατρική Λέσχη που δημιουργήθηκε κατά το τρέχον σχολικό έτος στο 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου ευχαριστεί θερμά τον     κο. Κώστα Φωτεινάκη, Πρόεδρο των Φίλων της Φύσης στην Ελλάδα και Γραμματέα του δραστήριου συλλόγου που εδρεύει στο Χαϊδάρι, ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ., για την υποστήριξηξενάγηση σε κάποιες από τις βόλτες στο όρος Αιγάλεω. Ήταν σημαντική η συμβολή του στη βιωματική επαφή με την Τοπική Ιστορία και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών.

             Ευχαριστεί, επίσης, θερμά και τον ΣΠΕΛΕΟ (Σπηλαιολογικός Ελληνικός Εξερευνητικός Όμιλος) για τη δυνατότητα που

      εξασφάλισε στα παιδιά αναφορικά με την πρόσβαση  και την ξενάγηση στο σπήλαιο της Αφαίας, προσφέροντάς τους μια          συναρπαστική και μοναδική εμπειρία.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 4.

      Το 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου ευχαριστεί θερμά την αγαπημένη συγγραφέα, κα. Αγγελική Δαρλάση, για την ευγενική παρουσία της στο Σχολείο, τον εγκάρδιο και άμεσο τρόπο με τον οποίο συνομίλησε με τα παιδιά, για την από καρδιάς επικοινωνία που είχε μαζί τους, για τη μέθεξη στο έργο της που τα ευαισθητοποίησε, για τις αξίες που προσπάθησε να τους εμφυσήσει. Της ευχόμαστε ολόψυχα να είναι πάντα δημιουργική, να μπορεί να ονειρεύεται, σε πείσμα των καιρών να βαδίζει ακολουθώντας τα δικά της μονοπάτια, στέλνοντας μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 5.

     Το 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου ευχαριστεί θερμά την έγκριτη ψυχολόγο, κα. Γεωργία Σιδέρη, για την ενημέρωση που έκανε στα παιδιά της Τρίτης Τάξης αναφορικά με τις διαφυλικές σχέσεις και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διασφάλιση της σωματικής και ψυχικής υγείας των νεαρών εφήβων μας.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 6.

   Το 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου ευχαριστεί θερμά τον κο. Σάκη Βραχλιώτη, γονέα μαθήτριας της Α Τάξης του Σχολείου μας, ο οποίος κατασκεύασε και τοποθέτησε πάγκο για την τοποθέτηση νεροχυτών στην αίθουσα Καλλιτεχνικών, καθώς και έξι δέστρες ποδηλάτων και δύο παγκάκια στην αυλή του Γυμνασίου, με υλικά του Σχολείου.

Ευχαριστεί, επίσης, θερμά τον φωτογράφο, κο. Ιγνατιάδη, γονέα μαθητή της Β Τάξης του Σχολείου μας, ο οποίος προσέφερε πολλές και ποικίλες υπηρεσίες στο Γυμνάσιο, οι οποίες άπτονται της επαγγελματικής του ιδιότητας.

Ο κος. Βραχλιώτης και ο κος. Ιγνατιάδης προσέφεραν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους προς το Σχολείο διαθέτοντας προσωπικό χρόνο, εργάστηκαν με επαγγελματισμό και χαμόγελο, και συνέβαλαν, ο καθένας από τη θέση του, στην υλοποίηση των στόχων του Σχολείου και στην προαγωγή της καθημερινής σχολικής πράξης. Τους ευχαριστούμε για το έμπρακτο παράδειγμα εθελοντισμού σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή.

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 7.

    Το 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου ευχαριστεί θερμά τους Γονείς των μαθητών/τριών του Σχολείου για την αγάπη με την οποία αγκάλιασαν τη διοργάνωση μπαζάρ που πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο στις 20 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα επίδοσης των ελέγχων του α τριμήνου. Στόχος της προσπάθειας η οικονομική ενίσχυση του Γυμνασίου για την εγκατάσταση συναγερμού, ώστε να διασφαλιστεί η κινητή περιουσία του Σχολείου.

Τα παιδιά, με την καθοδήγηση των γονέων ή μόνα τους, παρασκεύασαν ποικίλα γλυκά, χριστουγεννιάτικα και όχι μόνο, δημιούργησαν, συνεργάστηκαν, ικανοποιήθηκαν από το αποτέλεσμα. Μαθητές του 15μελούς και η κα. Βελελέκου, ως μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, ανέλαβαν τη διακίνηση των γλυκών. Η εκδήλωση σκόρπισε ιδιαίτερη χαρά στους μαθητές/τις μαθήτριες του Σχολείου και δημιούργησε μια γιορτινή ατμόσφαιρα στο Γυμνάσιό μας.

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 8.

  Το 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου ευχαριστεί θερμά το νεανικό μουσικό σχήμα Guitarro για τη συμμετοχή του στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Γυμνασίου την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012. Οι μουσικοί, Στέφανος Αλεξόπουλος, Νίκος Καταγής, Ελένη Μιχαηλίδη, Χαράλαμπος Παπασταύρου, Σταυρούλα Σκλαβούνου και Δημήτρης Σταυρόπουλος, με τους ήχους της κλασικής κιθάρας τους ταξίδεψαν το κοινό σε ιδιαίτερους μουσικούς δρόμους προκαλώντας ευχάριστα συναισθήματα. 

  Οι κιθαρίστες ερμήνευσαν αισθαντικά τα έργα Cordova, Granada, Asturius και Sevilla του Isaac Albeniz, Andante του Antonio Vivaldi και Malaguena του Ernesto Lecuona, χαρίζοντας μοναδικά ένα ιδιαίτερο χρώμα στη γιορτή του Σχολείου. Το κοινό  απόλαυσε την εξαιρετική συναυλία βιώνοντας μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Σε περιόδους κρίσης ο Πολιτισμός αποτελεί για τον άνθρωπο καταφύγιο και πηγή αισιοδοξίας.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 9.

   Οι καθηγητές/τριες και οι μαθητές/τριες του 2ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου ευχαριστούν προσωπικά τον Διευθύνοντα του ΟΣΚ, κο. Δρούλια, για το αμέριστο ενδιαφέρον του αναφορικά με την ικανοποίηση ποικίλων αιτημάτων του Γυμνασίου μας.

   Η διαμόρφωση του αύλειου χώρου με το στρώσιμο τάπητα στο γήπεδο μπάσκετ/βόλεϊ και την κατασκευή γηπέδου 5 x 5, όχι μόνο συμβάλλει στην προαγωγή του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στο Σχολείο, αλλά αναβαθμίζει συνολικότερα το Γυμνάσιο χάρη στις σύγχρονες εγκαταστάσεις που πλέον διαθέτει. Παράλληλα δημιουργήθηκαν ελκυστικότερες συνθήκες άθλησης για τους περιοίκους κατά τις απογευματινές ώρες.

   Η εγκατάσταση νέου δικτύου ύδρευσης στο Σχολείο επέλυσε ένα χρόνιο πρόβλημα του Γυμνασίου και διασφάλισε τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής στη σχολική μονάδα. Η υγεία των παιδιών είναι αδιαπραγμάτευτη και υποχρέωση του Σχολείου και της Πολιτείας είναι να άρει κάθε επικινδυνότητα.

Ευχαριστούμε θερμά τον κο. Δρούλια για τη συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά μας. 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 10.

    Το 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου ευχαριστεί θερμά τους Γονείς των μαθητών/τριών του Σχολείου  για την αγάπη με την οποία αγκάλιασαν τη διοργάνωση μπαζάρ που πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο στις 20 Δεκεμβρίου2011, ημέρα επίδοσης των ελέγχων του α τριμήνου.  Η  προσπάθεια είχε στόχο την οικονομική ενίσχυση του Γυμνασίου για την αγορά μιας μικροφωνικής εγκατάστασης. Ήταν εντυπωσιακή η ενεργή συμμετοχή των παιδιών που με την καθοδήγηση των γονέων ή μόνα τους παρασκεύασαν γλυκά, δημιούργησαν, συνεργάστηκαν, ικανοποιήθηκαν για το αποτέλεσμα.

   Το 2ο Γυμνάσιο ευχαριστεί επίσης το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για την εξαιρετική συνεργασία μαζί τους σ αυτήν την κοινή προσπάθεια. ΟΙ Γονείς  εργάστηκαν ακούραστα, αποτελεσματικά, με μεράκι και δημιουργική διάθεση: κατασκεύασαν μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, φιλοτέχνησαν τις συσκευασίες. Με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν, συνέβαλαν έμπρακτα στην υλοποίηση του στόχου τού Σχολείου.

   Είναι ιδιαίτερα σημαντικό μέσα στη Σχολική Κοινότητα να εξασφαλίζονται αγαστές συνεργασίες Καθηγητών, Γονέων, Μαθητών, Δήμου, που επιτρέπουν τη συνένωση δυνάμεων με στόχο την προαγωγή των παιδιών και τη βελτίωση των συνθηκών της παρεχόμενης Εκπαίδευσης.

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 11.

    Το 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου ευχαριστεί θερμά το από παλιά γνωστό στο Χαϊδάρι για την εκλεκτή ποιότητα των προϊόντων του ζαχαροπλαστείο, ΠΑΡΑΣΧΟΣ, το οποίο προσέφερε στο Σχολείο έντεκα βασιλόπιτες, με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι παρασκευασμένες, για τις ανάγκες τής κοπής της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης πίτας. Τέτοιες ευγενικές χειρονομίες, εν μέσω οικονομικής κρίσης, διατρανώνουν την πεποίθηση πως η κοινωνική συνοχή διασφαλίζεται μέσα από την αλληλεγγύη.

    Μετά την κοπή της  πατροπαράδοτης βασιλόπιτας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τού Σχολείου προσέφερε στους τυχερούς από ένα αναμνηστικό δώρο.

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 12.

     Το 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου ευχαριστεί θερμά τον Χαϊδαριώτη ηλεκτρολόγο, κο. Γιώργο Σανδάλη, ο οποίος, παρά την ανεργία η οποία τον πλήττει, προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στο Σχολείο μας. Ο κος, παρ όλο που δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το Γυμνάσιό μας, δεν είναι δηλαδή γονέας ή κηδεμόνας κάποιου παιδιού, ανάλαβε να διεκπεραιώσει ηλεκτρολογικές υποθέσεις τού Σχολείου που χρόνιζαν.

   Έτσι, τοποθέτησε θερμοστάτη και χρονοδιακόπτη αυτόματης λειτουργίας τού συστήματος κεντρικής θέρμανσης, τοποθέτησε χρονοδιακόπτη αυτόματης λειτουργίας του κουδουνιού, συμβάλλοντας κατ αυτόν τον τρόπο στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων που ταλάνιζαν τη Δ/νση και τους Καθηγητές του Γυμνασίου.  Ο κος Σανδάλης διέθεσε στο Σχολείο αρκετό από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο του,  δούλεψε με συνέπεια, υπευθυνότητα και χαμόγελο, και έδωσε έμπρακτο παράδειγμα εθελοντισμού σε δύσκολες οικονομικά, και όχι μόνο, εποχές. 

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 13.

     Το 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου ευχαριστεί θερμά το εξειδικευμένο κατάστημα, Craft and Arts, για τη δωρεά προς το Σχολείο γραφικής ύλης, αφισών και ενός μηχανήματος βιβλιοδεσίας.  Το κατάστημα μετά από μια μακρόχρονη πορεία στον χώρο ειδών σχεδίου και ζωγραφικής σταμάτησε τη λειτουργία του λόγω της οικονομικής κρίσης.  Παρά τη δύσκολη και δυσάρεστη διαδικασία η κα. Ελένη Ζαμπούνη προσέφερε από το περίσσευμα της καρδιάς της υλικό για την υποστήριξη του έργου του Σχολείου  παραμένοντας σταθερά στο πλάι των νέων ανθρώπων.

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 14.

     Το 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου ευχαριστεί θερμά τον Αθλητικό Σύλλογο Δάφνη Δαφνίου και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρό του, κο. Άκη Σπανόπουλο, για τη διάθεση της μικροφωνικής εγκατάστασης, απαραίτητης για την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης, καθώς και για το αμέριστο ενδιαφέρον του για την επιτυχία της.

Ευχαριστεί, επίσης, τον Μιχάλη Σπανόπουλο και τον Βασίλη Βασιλόπουλο για τον προσωπικό ελεύθερο χρόνο που διέθεσαν για την εγκατάσταση της μικροφωνικής εγκατάστασης και κατ αυτόν τον τρόπο συνέβαλαν στην άψογη διεξαγωγή της.