ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του σχολείου μας στο διαγωνισμό ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

Το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό γαλλοφωνίας 2014, του οποίου το θέμα ήταν η Μεσόγειος και πιο συγκεκριμένα η τρελή διακήρυξη των δικαιωμάτων της θάλασσας, εμπνευσμένη από τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη. Το πρότζεκτ δουλεύτηκε από μαθητές του Β1, του Β2 και του Γ1, μετά από παρότρυνση της καθηγήτριας γαλλικών, κ. Γιαννώρου. Στόχοι μας ήταν:

         η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα

         η απόκτηση ενός λεξιλογίου στη γαλλική γλώσσα σχετικού με την ανάδειξη των προβλημάτων της Μεσογείου και της διαχείρισής τους  

         η αυτενέργεια  και η λήψη πρωτοβουλιών από τους μαθητές για τη δημιουργία των έργων

         η εξωστρέφεια του σχολείου και η διάχυση της πληροφορίας

Η συμμετοχή μας ήταν διπλή: ένα power point και ένα τραγούδι.

Στο power point, οι μαθητές μας μετατρέπονται σε θαλάσσια όντα(δραματοποίηση) και διαμαρτύρονται για την υφιστάμενη κατάσταση στη θάλασσα, προτείνοντας λύσεις για τη διάσωση της Μεσογείου.

Στο τραγούδι, που ο τίτλος του είναι: Η αρμονία του σύμπαντος, εμπλέκονται ο μύθος της Κασσιόπης, η πολιτισμική διαφορετικότητα των ανθρώπων της Μεσογείου με τη βιοποικιλότητα, σε μία βάση ισοτιμίας και σεβασμού μεταξύ των όντων, τα οποία με αλληλεγγύη και αδερφοσύνη θα συντελέσουν στην αρμονία του σύμπαντος.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την πολύτιμη βοήθειά της την καθηγήτρια της πληροφορικής, κ. Αντωνοπούλου, που διέθεσε χρόνο από τον προσωπικό της χρόνο και να αναδείξουμε ότι οι συνεργασίες μεταξύ ειδικοτήτων είναι πολύ σημαντική υπόθεση στην παιδαγωγική διαδικασία. Επίσης όλους τους μαθητές που με κέφι δούλεψαν εκτός σχολικού προγράμματος.

Τελικά το σχολείο μας δεν διακρίθηκε. Αυτό που κρατάμε στην καρδιά μας, είναι τον πλούτο που κερδίσαμε στη διαδρομή.

 

    Κάντε κλικ παρακάτω για να ακούσετε το τραγούδι και να δείτε την παρουσίαση !!

 

                                                                   

                        ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΑΣ                                                                            Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ