ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ECOMOBILITY

Κατά το τρέχον σχολικό έτος ομάδα μαθητών/τριών της Τρίτης Τάξης του 2ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου έλαβε μέρος στην εκστρατεία Ecomobility που για δέκατη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε από το ECOCITY.

Στόχος της εκστρατείας Ecomobility είναι η ευαισθητοποίησή των νέων ανθρώπων - αυριανών πολιτών ως προς το Περιβάλλον, ο εντοπισμός των προβλημάτων της πόλης από τους μαθητές / τις μαθήτριες και η ενεργοποίησή τους αναφορικά με την αναζήτηση λύσεων. Ζητούμενο είναι η διαμόρφωση σωστής και υπεύθυνης στάσης και συμπεριφοράς αναφορικά με τον τρόπο μετακίνησης στις πόλεις, ώστε αυτές να καταστούν φιλικές προς τους πολίτες διασφαλίζοντας την ποιότητα στην καθημερινή  ζωή.  

Η Εύα Αθανασούδη, ο Γιώργος Διαμάντης, η Φωτεινή Μουρούλη, η Ελένη Παππά, η Δάφνη Τσερέμη και η Μπέττυ Χρυσικοπούλου με συντονίστρια καθηγήτρια τη Δ/ντρια του Σχολείου, Μίνα Ζαμπούνη, ΠΕ02, εκπροσώπησαν το 2ο Γυμνάσιο με μια ομαδική εργασία που είχε τη μορφή τηλεοπτικής εκπομπής, διάρκειας μισής ώρας. Τα παιδιά ανέδειξαν τη δυσκολία ασφαλούς μετακίνησης των πεζών και των ΑΜΕΑ στον Δήμο Χαϊδαρίου, αφού υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα πεζοδρόμια της πόλης μας, πρότειναν βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες λύσεις για την απόδοσή τους στους πεζούς, προώθησαν τη γενίκευση της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από τους κατοίκους της πόλης μας, διεκδίκησαν τη δημιουργία ποδηλατόδρομων στο Χαϊδάρι με παράλληλη ανάδειξη της αρχαίας Ιεράς Οδού, των μνημείων της πόλης μας, καθώς και του πολύ ενδιαφέροντος φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας.

Για την  εργασία των παιδιών χρησιμοποιήθηκαν οι εξής τεχνικές: συνέντευξη, ερωτηματολόγια, θεατρικό παιχνίδι, παιχνίδι ρόλων, φωτογράφηση, βιντεοσκόπηση. Για την τελική παρουσίαση χρησιμοποιήθηκε το πρόγραμμα moviemaker. Το τελικό προϊόν της εργασίας είχε τη μορφή ταινίας, η οποία παρουσιάστηκε ενώπιον της κριτικής επιτροπής στα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα στις 6 Φεβρουαρίου 2013, αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές.

Τα παιδιά δεν κέρδισαν το εισιτήριο για τις Βρυξέλλες, κέρδισαν όμως σε εμπειρία, αφού είδαν με άλλο μάτι την πόλη τους, προβληματίστηκαν γύρω από τα προβλήματά της, ενεργοποιήθηκαν, δούλεψαν ομαδικά πάμπολλες ώρες. Χάρη στην εμπλοκή τους σ' αυτήν την εργασία ίσως γίνουν καλύτεροι πολίτες, πιο υπεύθυνοι, με σεβασμό προς την πόλη και τους συμπολίτες τους!!!!!

 

 

Βίντεο του προγράμματος στο Youtube:

 

http://www.youtube.com/watch?v=ip8jFn1UW0g

 

ECOMOBILITY -  2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ - 2013 - ΜΕΡΟΣ 1 - ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

 

  

http://www.youtube.com/watch?v=hB169M2yLGk

 

ECOMOBILITY - 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ - 2013 - ΜΕΡΟΣ 2 - MMM

 

  

http://www.youtube.com/watch?v=PRj1rJjQA-I

 

ECOMOBILITY - 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ - 2013 - ΜΕΡΟΣ 3 - ΠΟΔΗΛΑΤΟ

  

 

http://www.youtube.com/watch?v=IdKrrb4dvQA

 

06/02/13 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΥΓΟΥΛΕΑ